/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Putin, despre incidentul din strâmtoarea Kerci: În Ucraina se așteptau ca unul dintre marinari să moară

20 decembrie 2018, ora 14:27

„Au fost trimiși … se așteptau ca unul dintre ei să moară, de fapt. Și văd că marea nemulțumire în cercurile de conducere a fost cauzată de faptul că nimeni nu a murit. <...> Dar mulțumesc lui Dumnezeu, acest lucru nu s-a întâmplat “, a declarat Putin într-o conferință de presă.

Președintele rus a adăugat că consideră incidentul o provocare a autorităților ucrainene pentru a ridica raitingul președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko. “Aceasta este o modalitate proastă de a ridica raitingul”, a spus Putin.

Luna trecută, Kievul a impus legea marţială în zece regiuni ucrainene, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce forţele navale ruse au sechestrat trei nave militare ucrainene în zona strâmtorii Kerci, care desparte Marea Azov de Marea Neagră. Măsura ar urma să expire pe date de 26 decembrie.

Rusia l-a acuzat pe Poroşenko că a provocat acest incident în încercarea de a câştiga popularitate înainte de scrutinul prezidenţial ce ar urma să aibă loc în luna martie. Poroşenko încă nu a confirmat oficial că va candida.

Liderul de la Kiev a anunţat că agenţia ucraineană de contrainformaţii va cerceta toţi angajaţii de stat din Ucraina care au rude cu cetăţenie rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram