Razhden Shulaya, şeful unei organizaţii mafiote cu membri originari din fosta URSS, a fost condamnat miercuri, 19 decembrie la 45 de ani de închisoare, scrie Agerpres.

Organizaţia condusă de Razhden Shulaya, Shulaya Enterprise, făcea parte din grupare criminală „Vory v Zakone”, literal „hoţi în lege”, o organizaţie ultra-ierarhizată, moştenită din epoca sovietică, din rândul căreia mai mulţi membri au fost condamnaţi recent în Franţa.

Activ în cartierul Brooklyn, Shulaya Enterprise avea numeroase activităţi ilicite potrivit justiţiei americane: jocuri de noroc, uzurpare de identitate, fraude cu cărţi de credit, extorcări, spălare de bani, dare de mită şi administrarea de bordeluri.

Razhden Shulaya, de 41 de ani, originar din Sankt Petersburg, participa direct la numeroase acte de extorcare sau de violenţă. Astfel, fotografii prezentate la proces arată cum l-a atacat brutal pe unul dintre locotenenţii săi căzut în dizgraţie.

La New York, Shulaya era activ în special în Brighton Beach, un cartier din Brooklyn. Însă reţeaua sa avea activităţi şi în Pennsylvania, în Nevada şi în alte ţări.

Razhden Shulaya a fost găsit vinovat în iunie de extorcare şi de alte patru capete de acuzare.