Statele Unite ale Americii (SUA) impun noi sancțiuni, în cazul implicării Rusiei în ultimele alegeri prezidențiale din SUA, din anul 2016. Sunt vizați 15 agenți secreți ruși și patru entități din Federație. 

În același timp, Trezoreria SUA a anunţat că va ridica sancţiunile împotriva companiei de aluminiu Rusal şi a altor două firme care au legături cu oligarhul rus Oleg Deripaska, după ce s-a ajuns la un acord şi el va ceda controlul firmelor, scrie Romaniatv.net, cu referire la Reuters.

Printre persoanele sancţionate se află mai mulţi ofiţeri ai serviciilor secrete care s-ar fi implicat în atacuri cibernetice asupra unor oficiali ai Partidului Democrat şi în campanii pentru a crea neînţelegeri pentru a perturba alegerile americane.

Pe listă se află şi Elena Alekseevna Khusyaynova, cea care a fost acuzată în octombrie în statul american Virginia că a încercat să se implice în alegerile americane de la mijlocul mandatului şi care a fost numită de tribunale ca fiind o contabilă pentru mai multe firme puse sub acuzare de procurorul special Robert Mueller în 2018, mai scrie sursa citată.

Trezoreria l-a vizat şi pe Victor Boyarkin pentru legăturile sale cu Deripaska. Boyarkin este un fost ofiţer al serviciilor secrete care lucrează direct pentru Deripaska şi a ajutat la furnizarea „unei susţineri financiare” pentru un partid politic din Muntenegru înaintea alegerilor de acolo din 2016, potrivit Romania TV.