Întârzieri de mari proporții în aeroportul Gatwick, al doilea cel mai mare aeroport din Londra, după ce o dronă a fost localizată în jurul aeroportului, ieri, aproape de ora 21:00 (ora locală). Potrivit legislației Marii Britanii, dronele au voie să zboare doar la distanța de un kilometru de la de hotarul aeroportului. Autoritățile presupun că această încălcare ar fi un act intenționat, potrivit theguardian. Ulterior și alte drone au fost localizate, în apropiere de aeroport.

După 16 ore din momentul în care prima dronă a fost identificată, zborurile mai sunt încă suspendate și mii de pasageri se află blocați în aeroport.

Managerul aeroportului a declarat că încă nu se cunoaște la ce oră vor fi reluate zborurile, pentru că poliția continuă să lupte cu capturarea aparatelor de zbor, specificând că cel puțin până la ora șapte seara, toate zborurile vor fi suspendate.

Poliția și reprezentanții Aeroportul Gatwick au informat pasagerii pe rețelele de socializare despre toate amânările și schimbările care au avut loc în orar.

Dronele care au invadat teritoriul din jurul aeroportului au fost descrise de către poliție ca fiind modele industriale. Poliția continuă să caute unde este localizat operatorul acestora.

De asemenea, oamenii legii au spus că nu este exclus că ar putea fi vorba de un atac terorist. Totuși, Guvernul Marii Britanii încă nu a anunțat dacă este vorba despre un atac terorist sau nu.