/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Fostul deputat Andrei Baștovoi a fost eliberat din închisoare înainte de termen

missing
20 decembrie 2018, ora 13:30

Andrei Baştovoi a depus cerere de suspendare a executării pedepsei încă în luna ianuarie, iar Judecătoria Chișinău i-a respins demersul. Avocații au contestat decizia în Curtea de Apel Chișinău.

În același dosar cu Andrei Baștovoi a fost condamnat la 8 ani de închisoare și fiul său, Valentin. Ulterior, Curtea de Apel Chişinău le-a redus pedeapsa la 7,5 şi, respectiv, 7 ani de detenţie. Dosarul a fost purtat din instanţă în instanţă mai bine de trei ani.

Andrei Baștovoi a declarat pentru Anticoruptie.md că dorește să-și îmbrățișeze mai întâi rudele, apoi își va găsi o ocupație.

Soţia lui Andrei Baştovoi a decedat în ianuarie 2016 după ce s-a intoxicat cu gaz în propria casă. Lui Andrei și Valentin Baștovoi li s-a permis să participe la funerarii, fiind păziți de escortă.

Mai mulţi lideri de opinie, au declarat că acest dosar este unul fabricat. Anterior, un grup de experţi de la Bucureşti a stabilit că organele judiciare de la Chişinău au admis mai multe omisiuni în cazul lui Andrei Baştovoi şi l-au condamnat pe cunoscutul om de afaceri, în lipsa unor probe clare. Potrivit specialiştilor de peste Prut, magistraţii moldoveni nu au permis să fie prezentate probe ce ar fi venit în apărarea lui Andrei Baştovoi şi le-au administrat numai pe cele ale acuzării.

În 2016, CEDO i-a dat câștig de cauză lui Andrei Baștovoi care a reclamat condițiile de detenție din Penitenciarul nr.13.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram