Ambasada Germaniei la Chișinău a transmis un mesaj de felicitare către cetățenii Republicii Moldova cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Ambasadoarea Angela Ganninger a ținut să menționeze politicienilor și faptul că scrutinul parlamentar din data de 24 februarie 2019 să fie unul liber și corect.

Cu prilejul Crăciunului le doresc tuturor sărbători fericite cu liniște și pace. Ne dorim împreună cu dumnevoastră ca acesta să decurgă liber și corect. Liberă și corect să fie atât perioada pe electorală, cât și cea postelectorală și ca libertățile cetățenești să fie respectate”, a declarat ambasadoarea Angela Ganninger.

Îmi doresc că toți cei ce poartă răspundere în acestă țară să facă totul ca să dezvolte în continuare și să consolideze acestă încredere. În acest sens le doresc toate cele bune pentru anul 2019”, a mai spus aceasta.

Totodată, acesta a precizat că fundamentului unei democrații este cea mai importantă încrederea cetățenilor în instituțiile statului.

Fundamentul important al unei democrații este încrederea cetățenilor în instituțiile statului, care protejează drepturile și asigure procese corecte”, a mai menționat Angela Ganninger, într-un clip video postat pe pagina Ambasadei.