/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Blocul electoral ACUM a fost înregistrat oficial de Comisia Electorală Centrală

missing
21 decembrie 2018, ora 11:23

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi înregistrarea blocului electoral ACUM. Decizia a fost luată la ședința CEC de azi, cu votul a opt membri ai Comisiei. Membrul Comisie Sergiu Gurduza nu a participat la procedura de vot.

Astfel, CEC a aprobat înregistrarea blocului electoral ACUM, care va avea denumirea completă Blocul ACUM Platforma DA PAS.

Blocul ACUM este creat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

Copreședinții blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au semnat acordul de constituire a blocului electoral  pe 16 decembrie. Peste o zi, aceștia au depus actele de înregistrarea blocului la Comisia Electorală Centrală.

Până în prezent, două partide de dreapta, PLDM și PL au anunțat că se vor alătura blocului ACUM pentru a participa la alegeri. Totodată, PLR și PUN au spus că nu vor participa la alegeri, dar vor susține blocul ACUM.

Înregistrarea candidaților electorali la CEC va fi posibilă începând cu săptămâna viitoare.

Vezi și:

/VIDEO/ Copreședinții ACUM anunță numele primilor candidați la alegerile parlamentare pe circumscripțiile din Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram