/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO/ Top cinci cele mai impresionante arhitecturi ale anului 2018

missing
21 decembrie 2018, ora 13:08

1. Arhitectul japonez Junia Ishigami, creează spații arhitecturale care elimină granițele dintre natură și construcțiile artificiale ridicate de oameni. Construcțiile sale, care parcă ar fi aproape invizibile, oferă senzația de plutire. Prin arhitectura sa, Ishigami explorează relația dintre om și natură.

Foto: theguardian.com

Foto: theguardian.com

Foto: theguardian.com

2. Fundația Quattan din Ramallah din Palestina a fost deschisă vara aceasta, chiar dacă au existat foarte multe împotriviri din partea Israelului. Spațiul este dedicat culturii și este privit ca o speranță, în mijlocul conflictelor dintre Palestina și Israel, un loc de mult așteptat, potrivit the guardian, pentru celebrarea culturii palestiniene contemporane. Clădirea este dotată cu o galerie, un teatru, o librărie și studiouri de dans pentru tinerii artiști.

Foto: theguardian.com

3. Centrul de Artă Battersea din Londra a fost pustiit de un incendiu care a avut loc în anul 2015. Astfel, arhitecții Haworth Tompkins au avut ocazia să renoveze unul dintre cele mai atmosferice spații de artă din Londra. Arhitecții au renovat în mare parte doar holul central al clădirii, cunoscut pentru spectacolele de teatru în stil Victorian și mici alte detalii care să corespundă cu atmosfera magică a locului.

Foto: theguardian.com

Foto: theguardian.com

4. Acest spațiu pentru oficii este o reconstrucție a unei clădiri care urma să fie demolată. Potrivit autorităților din Londra, blocurile din piatră cioplită care constituiau fațada construcției nu se potriveau cu stilul clădirilor din preajmă. Însă, după ce aceasta a fost reconstruită de către arhitectul Amin Taha, câștigătorul proiectului, construcția a devenit cea mai populară din regiune.

Foto: theguardian.com

5. Muzeul Victoria și Albert Dundee arată ca o corabie care a debarcat dintr-o altă lume. Reconstrucția imaginii noului muzeu din Scoția a întârziat cu patru ani și a depășit bugetul alocat de două ori.

Foto: theguardian.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram