Organizațiile neguvernamentale de media condamnă bruscarea și neadmiterea jurnaliștilor de la postul TV8 la conferința de presă organizată de Partidul politic Șor, pe 20 decembrie curent. Reporterul TV8 Sergiu Niculiță inițial a primit invitație la conferința de presă, iar înainte de începerea evenimentului a fost contactat de ofițerul de presă al partidului, Alina Șargu, pentru a se înregistra. La fața locului însă jurnalistul nu a fost lăsat să intre. Pe lângă faptul că i s-a îngrădit accesul la conferință, el a fost forțat de către agenții de pază să părăsească sediul, pe motiv că sala unde avea loc conferința de presă este proprietate privată.

Ofițerul de presă al partidului a invocat drept motiv al interdicției politica editorială a postului.

ONG-urile atrag atenția asupra faptului că admiterea selectivă a presei la evenimentele de interes public contravine legislației naționale și standardelor internaționale.

Totodată, semnatarii declarații spun că jurnaliștii au dreptul să participe la evenimente publice, să filmeze, să fotografieze, să obțină și să difuzeze informații. Împiedicarea intenționată a activității mass-media este pasibilă de răspundere penală, în conformitate cu articolul 180 prim al Codului Penal.

ONG-urile își reînoiesc apelurile către partidele politice și funcționarii publici să dea dovadă de mai multă deschidere față de presă și să renunțe la segregarea jurnaliștilor și cer organelor de drept să se autosesizeze pe marginea acestui caz, pentru a trage la răspundere persoanele vinovate de încălcarea drepturilor legitime ale jurnalistului.