În parcul Valea Trandafirilor a fost pusă în funcțiune rețeaua de iluminat public – una dintre promisiunile autorităților municipale din capitală, făcută la început de an.

Au fost montate 300 corpuri de iluminat pe bază de LED. Lucrările au început în vara anului curent și au vizat pozarea rețelelor subterane pe o lungime de 6 km și instalarea a 270 de piloni metalici.

Consider că acest concept de iluminat modern, care va asigura eficiența energetică, optimizarea consumului și sporirea gradului de siguranță pentru cetățeni, necesită a fi extins și pe aleile secundare din parc”, a menționat în acest context edilul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Potrivit reprezentanților Primăriei, rețeaua de iluminare a parcului prevede și alte aspecte ale confortului nocturn, cum ar fi temperatura de culoare a luminii, limitarea orbirii și controlul luminii indezirabile, inclusiv posibilitatea dirijării pe anumite zone, prin reducerea nivelului de iluminare în funcție de necesitate pe timp de noapte.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, iluminarea aleilor din parc este prima etapă a proiectului de reamenajare a acestui obiectiv. Astfel, proiectul și restaurarea aleilor pietonale, renovarea havuzului, construcția unui Skatepark și trasarea pistelor de bicicliști.

Costul total al lucrărilor este de 13,7 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

Vezi și:

Promisiuni SAU minciuni? Lucrurile care au fost zise, nu și făcute, de șefii de la Primăria Chișinău, în ultimii ani