Circa 120 de mii de pasageri nu au putut zbura și ateriza pe aeroportul Gatwick din Londra. Cursele au fost anulate sau redirecționate către alte aeroporturi din Regat și Europa. Incidentul a avut loc în seara zilei de 19 decembrie, după ce două drone au fost observate cum zboară deasupra Aeroportului, potrivit meduza.io.

Aproximativ 760 de zboruri au fost anulate sau amânate în Gatwick, mii de pasageri fiind blocați în sălile de așteptare.

Totodată, avioanele care se îndreaptă spre Aeroportul Gatwick au fost redirecționate către alte aeroporturi din Regatul Unit, precum în Franța și Olanda.

Oamenii legii au încercat să găsească persoana responsabilă de drona ce zbura deasupra aeroportului. Ulterior, aceștia au presupus că ar putea fi un activist de mediu.

De asemenea, legile din Marea Britanie interzic persoanelor cu drone să se apropie de aeroporturi la un kilometru distanță. Autoritățile sunt îngrijorate că dispozitivele se pot ciocni cu avioanele. În cele din urmă ar putea provoca o lovitură la un motor al aeronavei.

În ultimii ani, piloții au fost informați despre dispozitivele ce zboară periodic deasupra Aeroportului. Astfel, în 2017, Aeroportul Gatwick a fost închis pentru o perioadă scurtă de timp din cauza unei drone zburătoare. Iar, în 2016, Aeroportul Internațional din Dubai a fost temporar închis.