/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Deputații care nu sunt de acord cu decizia de azi a Guvernului, au la dispoziție 72 de ore pentru a depune o moțiune de cenzură

missing
21 decembrie 2018, ora 16:11

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova care nu sunt de acord cu faptul că Executivul și-a asumat astăzi răspunderea pentru modificarea Legii nr. 313 din 30 noiembrie, pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în decurs de 72 de ore. 

Astfel, pentru a depune moțiunea de cenzură, trebuie să se întrunească un grup format din 26 de deputați. Aceștia pot depune moțiunea până luni, la ora 15:00.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că, azi, la ședința Biroului Permanent, parlamentarii au luat act de decizia Guvernului și că-i înțeleg motivația.

De asemenea, Candu a spus că, în cazul în care va fi depusă o moțiune de cenzură, Parlamentul se va întruni în ședință și o va supune dezbaterilor.

Amintim că, astăzi, membrii Cabinetului de Miniștri s-au întrunit astăzi în ședință de urgență la Guvern, pentru a aproba un proiect de lege, cu privire la acordarea unor ajutoare materiale unice, în valoare de 600 de lei, pentru câteva categorii noi de beneficiari. Potrivit premierului Pavel Filip, este vorba despre aproximativ 60 de mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram