Republica Bulgaria oferă 140 mii euro Republicii Moldova pentru procurarea echipamentului modern IT pentru 19 școli din raionul Taraclia. Ieri a fost semnat un Acord de Asistență Financiară între părți care prevede acordarea acestui grant nerambursabil.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, modernizarea cabinetelor de informatică pentru elevii din 19 instituții de învățământ gimnazial/liceal din raionul Taraclia va contribui semnificativ la ridicarea nivelului calității procesului educațional la standarde europene.

Conform prevederilor, Acordul intră în vigoare de la data semnării, iar activitățile preconizate vor fi implementate în termen de  un an. Grantul nerambursabil în valoare de 140 mii euro va fi debursat în două tranșe,  procedura de achiziționare a tehnicii moderne de calcul va fi realizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Acordul a fost semnat de viceprim-ministrul pentru Integrare europeană, Iurie Leancă și Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Bulgaria la Chișinău, Kliment Pramov.