După ce ACUM a confirmat că partidul Liberal poate să-și propună candidații doar pe șapte circumscripții, Dorin Chirtoacă a anunțat că partidul se va întruni în ședință și va decide ce face mai departe.

Nu este vorba numai că ni se propun doar aceste circumscripții, dar este vorba că ACUM își încălcă de la primul pas propriile reguli. S-a spus (așa este și în mecanismul aprobat și publicat de PAS și PPDA) că se va decide pe bază de meritocrație, în competiție cu toți candidații de la toate partidele din bloc: PL, PLDM, PAS, PPDA, precum și cu cei din societatea civilă etc. Până în prezent, ACUM nu a anunțat nici în presă și nici nouă la partid că a stabilit ceva cu privire la candidați. Noi la ședința de comisiei de meritocrație, condusă de M. Sandu și A. Năstase, nu am fost invitați și nu am participat ca să auzim despre eventuale decizii luate anterior, nici despre cele 7 circumscripții. O decizie cu privire la 7 circumscripții aparte pentru PL nu poate exista de principiu, pentru că meritocrația presupune o competiție în toate circumscripțiile. Chiar dacă s-ar fi încercat o asemenea „dedicație” pentru PL, decizia nu se putea lua fără prezența noastră, fără transparență și argumentare. De unde atunci au apărut aceste circumscripții, încă și „rezervate” pentru PL?”, se întreabă Dorin Chirtoacă pe pagina sa de facebook.

Astfel, Președintele PL spune că partidul a constat că ACUM și-a încălcat propriile reguli, astfel „PL se va întruni în ședință și va decide cum va proceda mai departe”. În același timp, Chirtoacă a chemat liderii ACUM să se mai gândească odată, iar deciziile, oricare ar fi ele, bune sau rele, favorabile sau nefavorabile PL, să fie luate în cadrul regulilor convenite în ACUM, de față cu PL.

ACUM a confirmat pentru agora.md ca e-mail-ul din postarea precedenta este al lor. Prin urmare, constatam ca nu ni se…

Gepostet von Dorin Chirtoacă am Montag, 24. Dezember 2018