/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ BILANȚ: Circa 280 de persoane au decedat după tsunamiul din Indonezia. Ce spun supraviețuitorii

24 decembrie 2018, ora 11:28

Nori groşi de cenuşă continuă să se înalţe la mii de metri înălţime din craterul vulcanului Anak Krakatau, iar un nou val ucigaş ar putea lovi oricând insulele. Între timp, autorităţile caută supravieţuitori. Victimele, al căror număr este în continuă creştere, abia mai au loc în spitale. Iar mii de locuitori au rămas pe drumuri.

Supravieţuitorii îşi amintesc momentul terifiant în care au văzut valurile uriaşe, dar şi panica care a urmat.

M-am grăbit spre camerele oaspeţilor şi le-am spus, şi lor, şi managerului să fugă. Apoi am mers într-un loc mai înalt. Valurile erau de doi-trei metri şi au crescut şi mai mult când au ajuns la pereţi. Valurile au lovit de trei ori şi erau din ce în ce mai puternice”, mărturisește un supraviețuitor.

Eram acasă şi mă uitam la televizor. Am auzit un zgomot şi am crezut că e vântul. Când am deschis uşa, apa a intrat rapid şi m-a tras afară. Apa se retrăgea, dar am văzut că vine din nou şi am luat-o la fugă”, povestește o femeie.

Mulţi nu au ştiut că trebuie să se adăpostească, pentru că iniţial autorităţile au anunţat că nu este vorba despre un tsunami şi au îndemnat oamenii să nu intre în panică.

Agenţia pentru Meteorologie şi Geofizică le recomandă oamenilor să nu aibă activităţi pe plajă şi să stea la distanţă de coastă, pentru o vreme. E posibil să aibă loc un nou tsunami, erupţia vulcanului Anak Krakatoa e în plină desfăşurare”, spune Sutopo Purwo Nugroho – Agenţia pentru Dezastre.

Foto: twitter/ Channel NewsAsia

Foto: twitter/ The Straits Times

Foto: twitter/ Earthquakes World

Foto: twitter/ CTV News

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram