/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

O misiune internațională de observatori va monitoriza alegerile parlamentare din februarie

missing
24 decembrie 2018, ora 12:44

ENEMO va monitoriza, evalua și raporta principalele constatări legate de observarea mediului politic și electoral general, comportamentul organelor de organizare a alegerilor și a mass-mediei, campania electorală, egalitatea de gen, respectarea drepturilor de a alege și de a susține alegerile, procesele de votare și numărare, alegerile privind litigiile electorale și alte aspecte cruciale ale procesului, în conformitate cu metodologia dezvoltată anterior și recunoscută pe plan internațional. Evaluarea se va baza pe standardele internaționale privind alegerile democratice și cadrul juridic moldovenesc.

Misiunea va prezenta publicului rapoarte interimare și preliminare cu privire la constatările principale ale observării alegerilor, în timp ce raportul final, cu recomandări politice concrete pentru eventuale îmbunătățiri în domeniul alegerilor și al politicilor conexe, va fi emis și prezentat imediat după alegeri.

Aceasta este cea de-a doua misiune de observare a ENEMO în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram