/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Răspunsul dat de Vladimir Putin când a fost întrebat dacă doreşte să stăpânească lumea

24 decembrie 2018, ora 08:42

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, jurnalista Ann Maria Simmons, de la Wall Street Journal, i-a spus lui Putin: „Ei chiar cred că dumneavoastră, ca preşedinte al Rusiei, încercaţi să stăpâniţi lumea”. Liderul de la Kremlin a răspuns: „Ei bine, sigur că da”.

Simmons a continuat: „Chiar vă doriţi asta? Îmi puteţi spune care este obiectivul politicii dumneavoastră externe?”.

Putin a răspuns că SUA vrea să facă intenţionat din Moscova un inamic şi că a cheltuit considerabil mai mult pe apărare decât Rusia. „În ceea ce priveşte dominaţia mondială, ştim foarte bine unde este cartierul general al celor care doresc asta şi acesta nu este în Moscova”, a adăugat preşedintele Rusiei. El a explicat că guvernul SUA cheltuieşte în jur de 700 de miliarde de dolari pe an pe apărare, pe când Rusia are un buget de aproximativ 46 de miliarde de dolari. Mai mult, potrivit lui, ţările NATO au o populaţie de 600 de milioane de persoane, iar Rusia de doar 140 de milioane. „Chiar credeţi că scopul nostru este să stăpânim lumea? Nu, aceasta este doar o mentalitate impusă de cineva care doreşte să atingă nişte obiective interne. Adevăratul obiectiv al politicii noastre externe este să asigurăm un mediu benefic pentru dezvoltarea Rusiei”, a mai spus Putin.

Tot în timpul conferinţei, o jurnalistă din Ekaterinburg i-a pus lui Putin o întrebare legată de condiţia lui fizică. Răspunsul lui Putin, după ce a dat senzaţia că flirtează: „Vom discuta mai târziu despre asta”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram