În timp ce anul acesta Filip Kirkorov l-a ales pe Igor Dodon ca fiind politicianul anului, în 2014 artistul a ținut să menționeze într-un concert din Piața Marii Adunări Naționale că Partidul Democrat ar fi cel care apără și respectă valorile familiei, „Democrații sunt oamenii în care poți avea încredere. Noi suntem ca o familie, împreună cu partidul care apără și respectă valorile familie”.

La o emisiune televizată, Filip Kirkorov a ținut să laude activitățile lui Igor Dodon ca șef al statului. În cele din urmă, acestuia i sa oferit posibilitatea să aleagă între patru politicieni. Printre aceștia, artistul l-a menționat pe Președintele Republicii Moldova.

Astfel, în cadrul emisiunii, Kirkorov a spus că la numit politicianul anului pe Igor Dodon din motiv că anume această țară a fost cea de unde acesta și-a început cariera.

Interpretul rus, Filip Kirkorov, a fost invitat de onoare la Festivalul Căpșunilor, care a avut loc la data de 10 iunie la Sadova. Totodată, președintele Igor Dodon, a spus că artistul a evoluat gratuit pentru că cei doi sunt buni prieteni.