Renato Usatîi a declarat că Partidul Nostru va participa la următoarele alegeri parlamentare. Acesta a enunțat două scenarii de participare la alegeri ale partidului, separat ca formațiune sau în blocul electoral Renato Usatîi alături de partidul „Patria”. Anunțul a fost făcut în cadrul unui live pe facebook.

„Există o propunere de creare a unui bloc preelectoral și, astfel dacă se va decide eliminarea unui partid, va rămâne blocul care va participa la alegeri”, a declarat Usatîi adresându-se cetățenilor să decidă împreună cum vor participa la următoarele alegeri. „Să decidem împreună dacă mergem ca bloc de două partide sau partidele noastre, a căror conducere o știți bine, merg separat”.

În cadrul aceluiași live, Usatîi a anunțat că urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale complicate, dar el speră că totul va decurge bine, precizând că dacă va muri, el va face singur anunțul despre acest fapt.

Totodată, acesta a declarat că în caz că i se va întâmpla ceva el a pregătit o arhivă video, din care se poate de făcut un serial de 200 de episoade. Potrivit lui, aceste imagini vor clarifica ce se întâmplă în viața unor oameni.

Liderul Partidului Nostru și ex-primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, se află la Moscova din 2016, fiind anunțat în urmărire generală. El este învinuit de tentativă de asasinare a fostului bancher Gherman Gorbuntov, acuzații respinse de Usatii.