După ce blocul ACUM a reacționat la declarațiile liderului PL și a spus că nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM, Chirtoacă susține că blocul își dă arama pe față.

„După ce v-am demascat, vă dați încet arama pe față. Astăzi, pentru prima dată, spuneți: „niciodată nu a existat posibilitatea ca PL să facă parte din ACUM”. Trebuia să o spuneți de la început și să nu mințiți lumea. La ce am mai negociat o lună întreagă? la ce am mai atins compromisul? La ce ați mai salutat aderarea PL la ACUM, pe 16 decembrie? La ce am mai trimis candidații pentru concursul de meritocrație? La ce ați mai chemat la unitate, dacă nu o vreți și o distrugeți, chiar dacă alții o construiesc?”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de facebook.

Menționăm că liderii blocului ACUM au spus că acesta a fost constituit din Platforma DA și PAS și nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM. „Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se spune în comentariul postat pe pagina blocului.