Șeful statului anunță că se află într-o vizită de lucru în regiunea Transnistreană, în cadrul căreia are o întrevedere cu liderul regiunii, Vadim Krasnoselski. Dodon a anunțat despre vizită pe pagina sa de facebook. Însă în loc să scrie ce subiecte a discutat cu Krasnoselski, șeful statului scrie că a efectuat o scurtă vizită la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani

„Mănăstirea Noul Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări, aflată pe malul Nistrului. Ea atrage privirile tuturor trecătorilor şi vizitatorilor care rămân fermecaţi de frumuseţea locului. Am dăruit Mănăstirii Chițcani, Icoana Maicii Domnului care a fost ridicată de mine și sfințită pe vîrful Sfîntului munte Athos, în luna august a anului curent. Ma bucură faptul că pe ambele maluri ale Nistrului avem valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună – parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse”, a scris șeful statului pe facebook.

Precizăm că potrivit presei din regiune, este planificată o discuție cu privire la aspectele legate de implementarea acordurilor actuale dintre Transnistria și Republica Moldova. Principalele subiecte propuse de către partea transnistreană sunt probleme în domeniul telecomunicațiilor și al cazurilor penale motivate politic.