Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start Caravanei de Crăciun. 22 autospeciale de intervenție ale pompierilor au pornit în coloană în seara zilei de 24 decembrie din sectorul Buiucani al Capitalei și s-au instalat în Piața Marii Adunări Naționale, unde zeci de copii cu părinți au întâmpinat pompierii.

În Piața Marii Adunări Naționale oamenii au avut parte de un spectacol feeric, întrucât mașinile au fost decorate cu luminițe, iar unele din ele au avut pe cisterne și capotă figuri în formă de reni și sanie cu moș crăciun. Micuții ajunși la sărbătoare au participat în concursuri și victoriene, iar cei mai ingenioși au avut parte de surprize. Tot de surprize au avut parte și copii care s-au apropiat de autospecialele de intervenție, de unde pompierii au împărțit daruri.

După ce mașinile au fost admirate, acestea au format o paradă a tehnicii și au pornit la drum. Mai târziu Caravana Salvatorilor și Pompierilor a ajuns la copii din Institutul Oncologic din mun. Chișinău unde pompierii au împărțit daruri copiilor din secțiile spitalului, dar și s-au bucurat de colinde interpretate de micii pacienți.

Pe 25 decembrie Caravana Salvatorilor și Pompierilor urmează să ajungă în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Strășeni și Nisporeni unde angajații IGSU vor veni cu mesaje de prevenire a situațiilor de risc în contextul Campaniei Naționale O casă protejată, o viață salvată, iar zeci de familii vor beneficia de detectoare de fum, care vor preveni intoxicațiile cu monoxid de carbon.

Potrivit IGSU, Caravana Salvatorilor și Pompierilor este la a treia ediție și are drept scop sensibilizarea cetățenilor la capitolul prevenirea riscurilor, dar și crearea unei atmosfere de sărbătoare.