Fostul Președinte PL, Mihai Ghimpu, acuză blocul ACUM că este unul oligarhic și sugerează că partidul liberal va merge în alegeri desinestătător. Acuzațiile față de ACUM au fost enunțate de Ghimpu după ce Chirtoacă a scris pe o rețea socială că a fost informat că candidații PL mai pot participa pe șapte circumscripții în privința cărora nu s-a luat o decizie finală, pe când înțelegerea a fost că candidații din parte PAS, PL, PPDA și PLDM vor trece prin filtrul unei comisii de meritocrație și ulterior vor fi propuși pe circumscripții.

„Nu pentru prima dată consider, că acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcția pro-Rusia este ocupată de PSRM și PCRM… Având în vedere „decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniștilor și ale celor care nu susțin blocul ACUM”, a scris Ghimpu pe o rețea socială afirmând că PL va ajunge în următorul Parlament „fără discuții”.

Totodată, fostul președinte PL susține că decizia ACUM de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidații săi, respingând înțelegerea cu Președintele PL Dorin Chirtoacă nu exclude faptul, că blocul va face coaliție după alegeri fie cu PDM, fie cu PSRM.

Precizăm că potrivit reprezentanților ACUM, liberalii au trimis târziu lista candidaților, după ce a fost constituit oficial blocul electoral și s-a finalizat procesul de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor. Astfel, aceștia au declarat că decizii finale nu au fost luate doar pentru circumscripțiile: 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49. Iar, candidații PL pot fi considerați candidați doar pe aceste circumscripții.