/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ghimpu, despre blocul ACUM: Este unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro-UE

missing
25 decembrie 2018, ora 09:15

„Nu pentru prima dată consider, că acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcția pro-Rusia este ocupată de PSRM și PCRM… Având în vedere „decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniștilor și ale celor care nu susțin blocul ACUM”, a scris Ghimpu pe o rețea socială afirmând că PL va ajunge în următorul Parlament „fără discuții”.

Totodată, fostul președinte PL susține că decizia ACUM de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidații săi, respingând înțelegerea cu Președintele PL Dorin Chirtoacă nu exclude faptul, că blocul va face coaliție după alegeri fie cu PDM, fie cu PSRM.

Precizăm că potrivit reprezentanților ACUM, liberalii au trimis târziu lista candidaților, după ce a fost constituit oficial blocul electoral și s-a finalizat procesul de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor. Astfel, aceștia au declarat că decizii finale nu au fost luate doar pentru circumscripțiile: 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49. Iar, candidații PL pot fi considerați candidați doar pe aceste circumscripții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram