/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mii de oameni evacuaţi în Sydney, după ce locuitorii unui zgârie-nori au auzit pocnituri în pereţi

25 decembrie 2018, ora 09:24

Aurorităţile au luat decizia de a instala o zonă de evacuare pe o suprafaţă de 1 kilometru, care a afectat şi alte clădiri, pe fondul temerilor legate de siguranţa în întregul perimetru rezidenţial.

Locuitorii unui bloc de apartamente din apropiere au fost înştiinţaţi printr-un email că măsura privind evacuarea a fost luată deoarece “există riscul ca turnul să se prăbuşească”, potrivit Sydney Morning Herald.

Poliţia a confirmat că a găsit o fisură în Turnul Opal cu 33 de etaje, din Parcul Olimpic din Sydney, în urma unor plângeri legate de prezenţa zgomotului la etajul 10 al clădirii de locuinţe.

Inginerii au declarat că înălţimea turnului a fost afectată cu până la 2 mm, potrivit presei locale.

Specialiştii urmează să intre la etajul 10 pentru a examina crăpăturile şi a evalua dacă clădirea este în siguranţă, a declarat un purtător de cuvânt al New South Wales Fire and Rescue.

Turnul Opal, care a fost finalizat la începutul acestui an, a fost descris de dezvoltatorul Ecove ca fiind “o clădire curbă, triunghiulară, cu ziduri verzi de plante vii înglobate în faţadă, şi curţi comune ridicate la fiecare cinci nivele”. Clădirea are 392 de apartamente.

Un purtător de cuvânt al Ecove a declarat că este conştient de “îngrijorări” şi a anunţat că “a notificat” constructorul pentru a examina clădirea, scrie Morning Herald.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram