După ce Chirtoacă a cerut blocului ACUM să convoace comisia de meritocrație pentru a decide ce candidați vor participa din partea blocului în viitoarele alegeri parlamentare, ACUM afirmă că nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM.

„Blocul ACUM a fost constituit din Platforma DA și PAS. Nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM. Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se spune în comentariul postat pe pagina blocului.

Precizăm că astăzi Chirtoacă a declarat că în următoarele zile Biroul Politic al partidului se va întruni în ședință și vor decide ce vor face mai departe.

Disensiunile dintre PL și ACUM au început după ce PL a înaintat o listă de candidați, iar ACUM le-a spus că aceștia mai pot râvni doar la șapte circumscripții unde nu au fost luate decizii finale.