Șeful statului vine cu detalii despre întrevederea pe care a avut-o cu Vadim Krasnoselski la Bender. Dodon susține că au fost făcute câteva totaluri ale anului 2018 și au fost menționate rezultatele eforturilor comune din ultimii doi ani în vederea promovării măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Șeful statului mai spune că au convenit ca în viitorul apropiat să fie organizată o ședință în formatul de negocieri „5+2”, care ar contribui la consolidarea ulterioară a potențialului în vederea apropierii pozițiilor tuturor participanților la negocieri pentru consolidarea încrederii între părți și soluționarea problemelor existente.

Dodon mai spune că împreună cu Krasnoselski au făcut un schimb de opinii cu privire la înțelegerile obținute între conducerea Moldovei și cea a Rusiei în privința simplificării substanțiale a regimului migraționist pentru locuitorii Moldovei. „Am discutat și despre noile posibilități de dezvoltare a relațiilor comerciale cu Rusia, în contextul anulării de la 1 ianuarie 2019 a taxelor vamale pentru un șir de poziții ale produselor agroalimentare din Moldova, acest lucru prezentând interes și pentru agenții economici din regiunea transnistreană”, susține Dodon.

El mai spune că a reconfirmat importanța menținerii actualei operațiuni de pacificare ca factor de susținere a stabilității și liniștii în Zona de Securitate.„Mi-am exprimat încrederea că, realizându-și în continuare misiunea, pacificatorii vor contribui la crearea unei atmosfere benefice pentru asigurarea dreptului necondiționat al tuturor cetățenilor Republicii Moldova la libera exprimare a voinței în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”, mai spune Dodon.

Șeful statului scrie că au avut și un dialog detaliat despre perspectivele de dezvoltare a programului de măsuri în vederea consolidării încrederii, precum și a eventualelor acțiuni care vor contribui la crearea condițiilor necesare reglementarea conflictului transnistrean.