/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Cel puţin două persoane au fost rănite în urma unui seism care s-a produs în Sicilia. Epicentrul, în zona Vulcanului Etna, care a ERUPT recent

missing
26 decembrie 2018, ora 08:49

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 03:19 (04:19). Presa italiană a relatat că seismul s-a resimţit şi în oraşul Catania.

Potrivit Centrului Seismologic European Mediteranean (ESMC), cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seismul a avut loc în largul Siciliei, la aproximativ 10 kilometri sud-est de localitatea Acitrezza, la 15 kilometri est de Catania, şi la 180 de kilometri est de Palermo.

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade.

În urma erupţiei de luni a Vulcanului Etna, în zonă s-au înregistrat zeci de seisme, acesta fiind cel mai puternic.

Vulcanul a erupt luni, generând o coloană de cenuşă densă care a condus la închiderea temporară a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluată luni după-amiază, dar traficul aerian este limitat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram