/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Expulzarea profesorilor turci - plată pentru Erdogan? Cum a răspuns Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei

missing
26 decembrie 2018, ora 09:40

„Nu vreau să afirm astăzi că a fost o plată. Acestea sunt presupunerile voastre și aceste lucruri nu trebuie confundate. Relațiile dintre Găgăuzia și Turcia nu sunt de un an. Republica Turcia ajută dezinteresat autonomia găgăuză și implementează proiecte în sfera socială. Numiți orice altă regiune a Moldovei în care un stat străin implementează astfel de proiecte. În ultimii doi ani, putem vorbi despre sprijin în fiecare sat”, a spus Bașcanul.

În ceea ce privește încălcarea drepturilor omului, Irina Vlah afirmă că nu cunoaște suficiente detalii pentru a trage astfel de concluzii.

„Nu cunosc detaliile, nu am nicio informație, știu despre asta din rețelele sociale și această informație nu este suficientă pentru a concluziona dacă drepturile acestor profesori au fost încălcate sau nu”, a spus Vlah.

Amintim că, pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram