/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Zece ani de închisoare pentru doi bărbați ce vindeau articole din aur. Acestea erau aduse din Turcia

26 decembrie 2018, ora 11:36

Indivizii au fost prinși în timp ce transmiteau patru kilograme din aur și 2,4 kg de articole din argint. Tot atunci, a fost surprinsă și transmiterea a 63 250 de lei – taxa pentru transportarea bunurilor de contrabandă.

Astfel, la domiciliul și sediul întreprinderii administrate de proprietarul magazinelor au fost depistate, în total, 36,2 kg de articole confecționate din argint și 3,2 kg de bijuterii din aur, fără acte de proveniență. Tot în cadrul perchezițiilor au fost descoperiți și ridicați 420 000 lei, despre care se presupune că ar proveni din activitatea infracțională deconspirată.

Potrivit anchetei, unul dintre învinuiți era responsabil de transportarea bijuteriilor de contrabandă, iar celălalt le comercializa prin intermediul magazinelor specializate, deținute în mai multe localități din țară.

Loturile de bijuterii au fost ridicate și urmează a fi transmise spre expertiză, iar bărbații au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, învinuiții riscă închisoare pe un termen de până la zece ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram