După ce blocul electoral ACUM DA PAS a făcut publică lista candidaților pe circumscripția națională, fostul liberal, Valeriu Munteanu, a venit cu o explicație de ce numele său nu se regăsește pe listă. El a precizat că va candida din partea blocului ACUM într-o circumscripție uninominală.

„În ceea ce mă privește voi susține necondiționat toate demersurile pe care le-am făcut în ultimul timp și voi intra în luptă, candidând din partea blocului ACUM într-o circumscripție uninominală. Decizia de a candida doar într-o circumscripție, nu și pe lista republicană a blocului ACUM este una asumată, iar rațiunea centrală a acestei decizii este dezavuarea oricăror speculații legate de eventuala dorință a profita de poziția electorală a blocului ACUM”, a scris Munteanu pe pagina sa de facebook.

În același timp, liberalul a declarat că toți alegătorii cu „convingeri pro-europene, pro-românești, anti-Putin și anti-binom” trebuie să sprijine politic și electoral Blocul ACUM, ca expresie a opoziției unite, capabile să reunească sub flamurile sale o majoritate parlamentară pro-europeană și pro-românească.

Blocul electoral ACUM DA PAS și-a prezentat la CEC lista de candidați pentru circumscripția republicană.