/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Patruzeci de imigranți din Irak, Iran şi Afganistan au fost salvați în Canalul Mânecii. Aceștia intenționau să ajungă în Anglia

26 decembrie 2018, ora 09:20

Patruzeci de imigranți din Irak, Iran şi Afganistan au fost salvați ieri-dimineața, în Canalul Mânecii, situat între Franţa şi Marea Britanie. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Marea Britanie.

Potrivit Agerpres.ro, printre sinistrați, care se aflau în cinci ambarcațiuni, erau și copii.

Sursa citată scrie că, autorităţile franceze au salvat opt dintre migranţi, inclusiv doi copii, la 20 km nord de Calais, după ce motorul bărcii lor a cedat. Mai multe nave şi un elicopter au fost utilizate în operaţiunea de salvare.

Mii de migranţi şi refugiaţi au gravitat timp de ani de zile în jurul porturilor franceze de la Canalul Mânecii, în speranţa de a trece ilegal în Marea Britanie, de multe ori pentru că aveau deja rude în regat, notează Agerpres.

În 2016, autorităţile franceze au desfiinţat tabăra de migranţi supranumită “Jungla”, unde se stabiliseră în jur de 60.000 de oameni. Poliţia a evacuat în repetate rânduri tabere mai mici de atunci, notează sursa citată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram