/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

„S-a lovit nu numai în PL, dar în tot electoratul unionist”. Apelul lui Chirtoacă către liderii unioniști în contextul alegerilor

missing
26 decembrie 2018, ora 09:13

„PL a contribuit la unitatea opoziției, am demonstrat încă o dată buna noastră credință, însă aceasta nu a fost apreciată. Dumnezeu ne este martor, noi am mers sincer cu ACUM, dar ni s-a trântit ușa în față, am fost mințiți și trădați. Nu am fost lăsați nici măcar să participăm la “concursul meritocrației” anunțat tot de ei, și fără să fim întrebați, am fost trimiși să candidăm în Siberia, probabil după modelul lui Stalin de la deportările din 1949. S-a lovit nu numai în PL, dar în tot electoratul unionist, care a fost de fapt scuipat și alungat, alungat din nou, cum s-a întâmplat și în 2015 în PMAN. Din păcate, prin aroganță și prin încălcarea propriilor reguli, cei de la ACUM s-au descalificat și au arătat că nu-i interesează nici unitatea opoziției, nici debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon și nici Unirea”, a scris Chirtoacă.

Astfel, liderul PL susține că singura care care a rămas este cea a Unirii cu România, prin consolidarea tuturor unioniștilor în jurul PL, nu doar pentru viitoarele alegeri locale, dar pentru aceste alegeri parlamentare din 24 februarie 2019.

„Fac un apel public către liderii unioniști ai partidelor politice și ai societății civile: Nicolae Dabija, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu, Ion Leașcenco, și toți cei care am organizat pe 25 martie Marea Adunare Centenară, să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii, să nu admitem să ajungă pe mâna fariseilor, și să o îndreptăm pe singura cale dreaptă – calea Unirii cu România! PL îi va contacta pe liderii menționați mai sus, precum și pe alții pentru a da curs prezentului apel”, a mai scris Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram