Dorin Chirtoacă a lansat un apel către liderii unioniști prin care îi îndeamnă să se consolideze în jurul partidului liberal în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Într-un mesaj public Chirtoacă dă de înțeles că PL nu va participa în alegeri cu blocul ACUM acuzând-ul de trădare.

„PL a contribuit la unitatea opoziției, am demonstrat încă o dată buna noastră credință, însă aceasta nu a fost apreciată. Dumnezeu ne este martor, noi am mers sincer cu ACUM, dar ni s-a trântit ușa în față, am fost mințiți și trădați. Nu am fost lăsați nici măcar să participăm la „concursul meritocrației” anunțat tot de ei, și fără să fim întrebați, am fost trimiși să candidăm în Siberia, probabil după modelul lui Stalin de la deportările din 1949. S-a lovit nu numai în PL, dar în tot electoratul unionist, care a fost de fapt scuipat și alungat, alungat din nou, cum s-a întâmplat și în 2015 în PMAN. Din păcate, prin aroganță și prin încălcarea propriilor reguli, cei de la ACUM s-au descalificat și au arătat că nu-i interesează nici unitatea opoziției, nici debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon și nici Unirea”, a scris Chirtoacă.

Astfel, liderul PL susține că singura care care a rămas este cea a Unirii cu România, prin consolidarea tuturor unioniștilor în jurul PL, nu doar pentru viitoarele alegeri locale, dar pentru aceste alegeri parlamentare din 24 februarie 2019.

„Fac un apel public către liderii unioniști ai partidelor politice și ai societății civile: Nicolae Dabija, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu, Ion Leașcenco, și toți cei care am organizat pe 25 martie Marea Adunare Centenară, să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii, să nu admitem să ajungă pe mâna fariseilor, și să o îndreptăm pe singura cale dreaptă – calea Unirii cu România! PL îi va contacta pe liderii menționați mai sus, precum și pe alții pentru a da curs prezentului apel”, a mai scris Chirtoacă.