Silvia Radu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spune că a decis să candideze la următoarele alegeri parlamentare din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM) după ce i-a venit o asemenea propunere din partea secretarului secretarului partidului (nota redacției: Constantin Botnari).

Deși anterior a declarat că nu va candida la alegerile parlamentare, acum Silvia Radu spune că a acceptat deoarece își dorește să participe la dezvoltarea țării.

„Am acceptat să fiu pe lista acestui partid deoarece îmi doresc ca toate reformele începute de Guvern să continue (…), de aceea cred că este cazul să ne luptăm pentru viitorul nostru și acest lucru presupune să participăm în viața politică a țării”,  a spus Silvia Radu.

Întrebată de jurnaliști să comenteze faptul că a spus anterior în repetate rânduri că nu este „omul lui Plahotniuc”, iar acum candidează din partea partidului pe care acesta îl conduce, Silvia Radu a spus: „Eu am spus că nu fac parte din Partidul Democrat. Am zis că partidul mi-a făcut o propunere acum și am acceptat să fiu pe lisat de partid. Nu sunt membru de partid, dar susțin aceste reforme care au fost începute și-mi doresc ca aceste reforme să fie duse la bun sfârșit”, a declarat Silvia Radu.

„Îl cunosc pe domnul Plahotniuc, am spus nu o singură dată, am avut ocazia să mă întâlnesc cu el, la fel, nu o singură dată. Dar eu sunt membru al Guvernului și relațiile mele sunt mai intensificate cu domnul Filip”, a continuat ministra.

Ministra a spus că nu și-a propus să devină membră de partid și că nu va candida nici pe circumscripții: „Dacă era să candidez pe vreo circumscripție, vă spuneam că voi participa independent”. 

Astăzi este prima zi în care viitorii candidați la alegerile parlamentare din februarie pot să solicite înregistrarea în cursa electorală. În primele două zile, dosarele vor fi recepționate în două etape. Mai întâi, persoana împuternicită din partea partidului sau a blocului electoral va merge la sediul CEC pentru a depune dosarul, iar ulterior, la Palatul Republicii se va prezenta fiecare candidat în parte, fie că va participa pe lista partidului, fie că concura pe o circumscripție uninominală. Angajații CEC vor primi solicitările viitorilor candidați între ora 10 și 16.

Ulterior, începând cu data de 28 decembrie, dosarele celor care intenționează să participe la alegeri vor fi recepționate la sediul CEC.

Recepționarea dosarelor se va încheia pe 24 ianuarie 2019.

Până la această oră, candidații PSRM și PDM au mers la CEC pentru a depune dosarele de înregistrare în campania electorală. De asemenea, socialiștii și-au anunțat și candidații în circumscripțiile uninominale.