În ultima lună, a avut loc un șir de numiri în funcții cheie din stat, trei judecători la Curtea Constituțională, trei membri la CCA, un vicepreședinte la Curtea de Conturi, numiri care, potrivit lui Candu, au fost legale și la timp. Totodată, Președintele Parlamentul susține că în timpul apropiat, vor mai avea loc numiri, deoarece la Parlament sunt în desfășurare câteva concursuri.

Noi, mai ales în ultimele ședințe ale Parlamentului, am făcut câteva numiri importante politice”, a spus Candu afirmând că la Curtea Constituțională se numesc judecătorii pe criterii profesionale și politice.

Potrivit lui, numirile au avut loc acum „deoarece unul și-a dat demisia pe motiv personale, nu am să intru în detalii. Iar noi vrem să avem o Curte Constituțională funcțională, mai ales în context electoral, când vine vorba despre validarea sau invalidarea alegerilor … Doamne Ferește. Noi avem nevoie să fie instituții funcționale toate, că este Curtea de Conturi, Curtea Constituțională, SIS; CNA; CCA … Acolo unde s-a cerut concursuri, s-au organizat concursuri”, a declarat Candu. În context el a nominalizat concursurile organizate de CCA, CNA și Curtea de Conturi.

În același timp, Candu a spus „nu decidem noi” cât de bun este fiecare precizând că au fost concursuri. „Sunt candidați mai buni, sunt candidați mai răi, va arăta timpul, dar cel puțin, până acum, în ultimii trei ani de zile candidații care au fost numiți aici în Parlament, inclusiv de această guvernare. au fost care au dat rezultate bune. Numirile au fost legale și la timp și cu siguranță vom mai avea numiri deoarece și la ora actuală în Parlament se desfășoară câteva concursuri”, punctat președintele Parlamentului.

Deputată PD, Raisa Apolschii a fost numită judecător la Curtea Constituțională. Aceasta va ocupa fotoliul lui Victor Popa care, acum două zile, și-a dat demisia din motive de sănătate. Judecători constituționali au fost numiți în funcție Artur Resetnicov și Corneliu Gurin. La Consiliului Audiovizualului au fost numiți trei membri în funcție. la Curtea de Conturi în calitate de vicepreședintel a fost numit Viorel Chetraru.

Octavian Armașu a fost numit guvernator general la BNM, iar proaspătul membru PD, Ion Sula, a fost desemnat în fruntea Agenției pentru Siguranța Alimentelor.