/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Candu comentează șirul numirilor în funcții importante din stat

missing
27 decembrie 2018, ora 15:43

Noi, mai ales în ultimele ședințe ale Parlamentului, am făcut câteva numiri importante politice”, a spus Candu afirmând că la Curtea Constituțională se numesc judecătorii pe criterii profesionale și politice.

Potrivit lui, numirile au avut loc acum „deoarece unul și-a dat demisia pe motiv personale, nu am să intru în detalii. Iar noi vrem să avem o Curte Constituțională funcțională, mai ales în context electoral, când vine vorba despre validarea sau invalidarea alegerilor … Doamne Ferește. Noi avem nevoie să fie instituții funcționale toate, că este Curtea de Conturi, Curtea Constituțională, SIS; CNA; CCA … Acolo unde s-a cerut concursuri, s-au organizat concursuri”, a declarat Candu. În context el a nominalizat concursurile organizate de CCA, CNA și Curtea de Conturi.

În același timp, Candu a spus „nu decidem noi” cât de bun este fiecare precizând că au fost concursuri. „Sunt candidați mai buni, sunt candidați mai răi, va arăta timpul, dar cel puțin, până acum, în ultimii trei ani de zile candidații care au fost numiți aici în Parlament, inclusiv de această guvernare. au fost care au dat rezultate bune. Numirile au fost legale și la timp și cu siguranță vom mai avea numiri deoarece și la ora actuală în Parlament se desfășoară câteva concursuri”, punctat președintele Parlamentului.

Deputată PD, Raisa Apolschii a fost numită judecător la Curtea Constituțională. Aceasta va ocupa fotoliul lui Victor Popa care, acum două zile, și-a dat demisia din motive de sănătate. Judecători constituționali au fost numiți în funcție Artur Resetnicov și Corneliu Gurin. La Consiliului Audiovizualului au fost numiți trei membri în funcție. la Curtea de Conturi în calitate de vicepreședintel a fost numit Viorel Chetraru.

Octavian Armașu a fost numit guvernator general la BNM, iar proaspătul membru PD, Ion Sula, a fost desemnat în fruntea Agenției pentru Siguranța Alimentelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram