Președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM, Adrian Candu, a comentat prezența soției fostului guvernator BNM pe lista partidului pentru alegerile parlamentare din 2019. Potrivit lui, pe lângă calitatea de soție, Otilia Drăguțanu este un om de afaceri, un exponent foarte bun al antreprenorilor femei și el se bucură că ea a acceptat să facă parte din echipa PDM.

„Pe lângă faptul că este soția fostului guvernator al BNM, dna Drăguțanu este un om de afaceri, un exponent foarte bun al oamenilor de afaceri femei, antreprenori femei. Cu un rol deosebit cu tot ceea ce înseamnă societate civilă și promovarea femeilor de afaceri, este un bun profesionist în domeniul său și este foarte activă în societate. Și considerăm că aceste calități ale ei profesionale merită să fie luate în considerare și eu numai mă bucur că ea a acceptat să facă parte din această echipă nefiind afiliată politic, nefiind membru de partid. Dar în același timp a acceptat această provocare care nu este deloc ușoară” a declarat Candu precizând că deja au început să apară articole în presă despre averea acesteia și eventuale interese.

„Un fel de spălătură normală, care trebuie să existe în fiecare societate democratică”, a precizat Candu afirmând că asumându-și un astfel de pas, Otilia Drăguțanu trebuie să-și asume și o relație bună cu presa”.

Totuși, vicepreședintele PDM nu s-a referit direct la calitatea de soție a fostului guvernator BNM, în perioada căruia a avut loc frauda bancară, spunând că „Otilia e cunoscută într-un anumit cerc nu pentru că este soția guvernatorului”. Totuși el a menționat că în Moldova se întâmplă multe fenomene care nu sunt legate de anumiți oameni sau echipe.