Cel mai scump SUV de serie din lume, Rolls Royce Cullinan, a fost surprins în parcarea de lângă sediul PD și al Procuraturii Generale. Cel puțin, asta reiese din postarea unui activist politic, care a fotografiat bijuteria pe patru roți, ce ar costa câteva sute de mii de euro. Automobilul a intrat în țară ieri și, conform site-ului autoblog.md, ar fi înregistrat în Cehia.

Autoblog scrie că SUV-ul a ajuns în țară, fiind transportat pe o platformă, printr-un punct vamal din vestul tarii. Mașina este cel mai scump SUV de serie din lume, fiind vorba de Rolls Royce Cullinan. Potrivit expertului auto, Constantin Mihalache, pe 14 decembrie automobilul a fost surprins în Cehia, țară în care este înmatriculat.

Are foarte multe dotări. Printre cele mai interesante este dotarea care face ca mașina să coboare un pic mai jos cu vreo 4 cm atunci când pasagerii urcă în mașină, după care revine la garda sa normală. Are un tavan care imită cerul înstelat”, Constantin Mihalache, expert auto.

Deocamdată, nu se știe al cui este SUV-ul. Însă expertul susține că în curând misterul se va dezlega.

Din păcate, noi nu cunoaștem cine este proprietarul, dar știind Chișinăul cred că foarte repede se va auzi prin piață cine este persoana care a comandat acest automobil”, Constantin Mihalache, expert auto.

Într-o fotografie publicată pe Facebook, activistul politic,Pavel Grigorciuk, scrie că mașina ar fi fost parcată lângă sediul PD, al Procuraturii Generale, dar și al unui centru comercial. Purtătorul de cuvânt al democraților a avut telefonul deconectat și nu am putut să obținem o reacție. Prețul de start al acestui SUV de lux ar fi în jur de 250 de mii de euro, dar ar putea să ajungă lejer și la 500 de mii de euro.