/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PL a decis să participe separat la viitoarele alegeri parlamentare

27 decembrie 2018, ora 10:22

„Biroul PL a luat decizia că partidul va participa în scrutinul din 24 februarie 2019. Astăzi (n.r. 26 decembrie) a avut loc biroul PL în cadrul căruia a fost examinată chestiunea participării formațiunii în scrutinul din 24 februarie 2019. Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a adus un plus de informație vizând negocierile purtate cu blocul ACUM, care s-a arătat refractar ideii de unitate a neamului, fapt ce i-a determinat să propună PL, ca batjocură, circumscripții în care Unirea este detestată de către un electorat cu reflexe imperiale. Vorbitorii au opinat în favoarea consolidării electoratului unionist în jurul PL, astfel ca să fim reprezentați în viitorul parlament de către cei mai demni reprezentanți ai neamului. S-a decis contactarea tuturor liderilor organizațiilor și mișcărilor care promovează neabătut Unirea în vederea alcătuirii unei Liste Naționale a Unioniștilor. În următoarele zile va avea loc Consiliul Republican PL care va discuta decizia luată de birou”, a scris Iurie Chirinciuc pe pagina sa de facebook.

Precizăm că PL a anunțat la 16 decembrie că va participa la alegerile parlamentare împreună cu blocul ACUM. Ulterior, relația dintre cei doi s-a deteriorat după ce ACUM a precizat că PL își mai poate anunța candidații doar pentru șapte circumscripții, iar Chirtoacă și Ghimpu au acuzat ACUM de trădare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram