Partidul Liberal va participa separat la alegerile parlamentare din 2019. O discuție în acest sens a avut loc la ședința biroului PL din 26 decembrie, unde s-a decis și contactarea tuturor liderilor organizațiilor și mișcărilor care promovează Unirea în vederea alcătuirii unei Liste Naționale a Unioniștilor.

„Biroul PL a luat decizia că partidul va participa în scrutinul din 24 februarie 2019. Astăzi (n.r. 26 decembrie) a avut loc biroul PL în cadrul căruia a fost examinată chestiunea participării formațiunii în scrutinul din 24 februarie 2019. Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a adus un plus de informație vizând negocierile purtate cu blocul ACUM, care s-a arătat refractar ideii de unitate a neamului, fapt ce i-a determinat să propună PL, ca batjocură, circumscripții în care Unirea este detestată de către un electorat cu reflexe imperiale. Vorbitorii au opinat în favoarea consolidării electoratului unionist în jurul PL, astfel ca să fim reprezentați în viitorul parlament de către cei mai demni reprezentanți ai neamului. S-a decis contactarea tuturor liderilor organizațiilor și mișcărilor care promovează neabătut Unirea în vederea alcătuirii unei Liste Naționale a Unioniștilor. În următoarele zile va avea loc Consiliul Republican PL care va discuta decizia luată de birou”, a scris Iurie Chirinciuc pe pagina sa de facebook.

Precizăm că PL a anunțat la 16 decembrie că va participa la alegerile parlamentare împreună cu blocul ACUM. Ulterior, relația dintre cei doi s-a deteriorat după ce ACUM a precizat că PL își mai poate anunța candidații doar pentru șapte circumscripții, iar Chirtoacă și Ghimpu au acuzat ACUM de trădare.