/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sute de proprietari de locuințe, care le dau cu chirie fără a încheia un contract, au plătit amenzi

27 decembrie 2018, ora 13:02

Sute de proprietari de locuințe care le dau cu chirie au plătit amenzi pentru că nu aveau încheiat un contract de locațiune cu chiriașii. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), 405 persoane fizice care dau imobile cu chirie au fost supuși controalelor, unii dintre ei au fost amendați. 

Astfel, potrivit SFS-ului, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 444.9 mii lei, penalități – 58.2 mii lei și amenzi – 40.6 mii lei.

În total, inspectorii fiscali au identificat peste patru mii de persoane fizice, care transmit în chirie bunuri imobile. Aceștia au fost obligați să încheie contracte de locațiune.

„Doar în lunile octombrie-noiembrie curent au fost identificate 1 094 de persoane fizice – proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS au fost înregistrate 2 444 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 35,8 mii lei plăți de bază”, se menționează într-un comunicat de la FISC.

Reprezentanții Serviciului Fiscal spun că au distribuit o serie de pliante informative pentru a îndemna persoanele care dau imobile în locațiune să o facă transparent și în conformitate cu legea

Potrivit SFS, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 9 570 de contracte de locațiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram