/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un taximetrist a fost prins aseară beat la volan! Poliția i-a luat permisul de conducere

missing
27 decembrie 2018, ora 11:41

Un taximetrist care a urcat beat la volan a fost prins aseară de angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP). Cazul a avut loc pe traseul Orhei – Telenești, lângă localitatea Peresecina.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, era angajat al unei firme de taxi și conducea un automobil de model Daci Logan.

Acesta a fost stopat de inspectorii INP pentru verificări, iar în timpul discuției inspectorii au simțit miros de alcool.

„Astfel, șoferul a fost supus testării cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0, 81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, ceia ce a confirmat că conducea în stare de ebrietate avansată”, informează INP.

Potrivit Poliției, taximetristul anterior a mai fost documentat pe un caz similar, acesta a mai urcat în stare de ebrietate la volan, în timp ce deținea permis de conducere provizoriu, cazul fiind în proces de examinare în instanța de judecată, iar în anul 2018 acesta are mai multe încălcări RCR, cum ar fi viteză excesivă, producerea unui accident rutier și nerespectarea indicatoarelor rutiere.

„Inspectorii de patrulare fiind în drept legal i-au ridicat permisul de conducere provizoriu, acesta fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată. Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore. Ulterior, dreptul poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog”, se menționează într-un comunicat al INP.

În acest context, INP recomandă cetățenilor că atunci când apelează la companiile de TAXI să fie prundenți când urcă în mașină, iar în cazul în care observă un comportament dubios din partea taximetristului să apeleze la numărul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram