Trei tineri între 21 şi 26 ani, originari din raioanele Ialoveni şi Cantemir, au fost reţinuţi de către poliţiştii sectorului Centru. Aceștia sunt bănuiţi că ar fi comis mai multor furturi din locuinţele aflate în proces de construcţie pe teritoriul sectorului Centru. Pentru infracțiune săvârșită indivizii riscă până la patru anu de închisoare.

Bănuiţii pătrundeau prin acces liber sau prin forţarea lacătelor de la uşă, de unde furau instrumente electrice precum şi alte unelte destinate procesului de costrucţii. Totodată, s-a constatat că tinerii au mai fost anterior judecați.

De asemenea, unul din suspecţi anterior a lucrat în calitate de muncitor la şantierul de construcţie de unde au fost sustrase bunurile materiale. În urma audierilor indivizii şi-au recunoscut vinovăţia. Aceștia au spus că erau în stare de ebrietate când au comis furturile. Prejudiciu cauzat de bănuiţi constituie 48 895 lei.

Indivizii sunt cercetaţi penal pentru furt și riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei muncă neremunerată în folsul comunităţi de la 180 până la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la patru ani.