Marian Lupu nu a fost inclus în lista democraților pentru că ai s-ar pregăti o funcție de ambasador. Potrivit unor surse, citate de portalul Newsmaker, acesta ar putea să ajungă ambasador în Franța și Monaco, prin cumul. Pe parcursul zile, Marian Lupu a avut telefonul deconectat, în schimb, colegul său de partid, Andrian Candu, a declarat că nu cunoaște detalii despre o asemenea ofertă.

„Nu cunosc să i se pregătească vreo funcție pentru domnul Marian Lupu. Știu că sunt discuții mai multe și cu dumnealui personal privind implicarea lui și activitățile pe care le va desfășura dumnealui în continuare. Mai mult decât atât, dați-mi voi să speculez și eu cum speculau azi alții, lista poate fi modificată până pe 24 ianuarie.
– Adică s-ar putea să candideze totuși?
– Listele în general pot fi modificate ca și componență și ordine până în 24 ianuarie”, Andrian Candu, președintele Parlamentului, vicepreședinte PDM.

La sfârșitul lunii noiembrie, Guvernul l-a rechemat din funcție pe Ambasadorul Moldovei în Franța, dar și prin cumul în principatul Monaco, Emil Druc. Nu am reușit să luăm legătura cu Marian Lupu pentru a veni cu mai multe detalii, acesta a avut de ieri telefonul mobil deconectat. Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Alexandr Roitman, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat pentru newsmaker.md acest zvon.

Ieri, democrații au prezentat lista celor 53 de candidați pentru circumscripția națională. Vlad Plahotniuc deschide topul, fiind urmat de Pavel Filip și Andrian Candu. Surprinzător, dar în listă nu se regăsește fostul președinte al PDM, Marian Lupu. Președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a sugerat că Lupu ar avea alte proiecte personale.