Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din R. Moldova a declarat pentru Ziarul de Gardă că formațiunea sa va face publică lista candidaților la fotoliul de deputat pe circumscripția națională după ce va reuși să rezolve unele probleme birocratice care au apărut în procesul de înregistrare în cursă. Totuși, fostul președinte al R. Moldova, a punctat că el va fi în capul listei partidului la alegerile din 24 februarie 2019.

Cât despre lista PCRM pentru viitoarele alegeri, Vladimir Voronin a precizat că aceasta va fi publicată după ce vor fi rezolvate problemele birocratice. „Noi o să candidăm. E clar că cei de la guvernare sunt bandiți, mafioți, corupți, dar noi ce să facem, să-i lăsăm și mai departe să-și bată joc de țară? Nu avem încă semnătura a patru persoane. Timp mai este”, a spus Voronin, care nu a decis dacă va candida sau nu și într-o circumscripție uninominală. „Încă îi țin în tensiune pe toți…”.

Voronin a precizat că lista PCRM este în ordine aflabetică. „Da, în lista depusă la CEC eu sunt primul pe listă. Al doilea, al treilea și până la ultimul, toți sunt în ordine alfabetică. Eu tot am dorit să fiu inclus în ordine alfabetică, dar așa a hotărât plenara, ca președintele să fie în frunte”.

Conform informațiilor oferite de Comisia Electorală Centrală (CEC), PCRM a depus actele pentru a se înregistra în cursa electorală miercuri, 26 decembrie, în jurul orei 16.00. Totuși, lista candidaților formațiunii nu a fost făcută publică.

Precizăm că au depus actele pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral și formațiunile: PDM, PSRM și blocul ACUM DA PAS.