Un cititor al TV8, care a dorit să rămână în anonimat, a anunțat redacția că pe numele tatălui său, care este pensionar, a venit o scrisoare din partea Partidului Democrat, dar mai exact a liderului acestuia Vlad Plahotniuc, în care este felicitat cu ocazia sărbătorilor de iarnă și în care se menționează de ajutorul de 600 de lei care este oferit bătrânilor a căror pensie nu depășește suma de 2000 de lei. Purtătoarea de cuvânt a PDM, Irina Gîscă, a spus că nu oferă comentarii, iar alți reprezentanți ai PDM nu au răspuns la telefon pentru a oferi unul. TV8 va reveni cu comentariul partidului ulterior.

„Am primit o scrisoare fără adresa destinatarului, este de la partidul democrat, ba chiar de la Vlad Plahotniuc, și pe numele lui tata, tata are 84 de ani”, a povestit bărbatul. El a menționat că scrisoarea este în două limbi: rusă și română și este „publicitate” de la partid.

Bărbatul susține că a telefonat la Poștă care l-a informat că nu ei au distribuit scrisorile. „Noi nu trimitem fără ștampilă”, spune că i-au spus cei de la Poștă.

În același timp bărbatul este indignat că cineva a transmis date despre tatăl său. „De unde ei au datele astea cu caracter personal, ei știu foarte bine că e pensionar, că e în vârstă și se laudă cu suma de 600 de lei, dați din banii publici”, afirmă bărbatul.