Khabib Nurmaggomedov s-a trezit arestat, chiar de Crăciun. Luptătorul care și-a făcut un renume mondial după ce l-a răpus pe Conor McGregor, în octombrie, a fost reținut pe aeroport, alături de persoana alături de care călătorea, și acuzat de legături cu gruparea teroristă ISIS. Campionul din luptele în cușcă a fost dus într-o cameră specială și interogat timp de câteva ore, scrie digisport.ro.

După ce s-au făcut cercetări mai detaliate, Nurmagomedov a fost în cele din urmă eliberat, autoritățile ruse recunoscând că au făcut o greșeală. Ba mai mult, unul dintre oamenii de securitate și-a făcut o poză cu marele campion. Nurmagomedov și-a continuat astfel drumul spre Turcia, unde urma să participe la filmările unei pelicule despre viața unui fost mare sultan.

În octombrie, Conor McGregor l-a jignit pe managerul lui Khabib Nurmagomedov, Ali Abdelaziz, pe care l-a numit „terorist și șobolan”. Interesant este că Khabib Nurmagomedov apare într-o fotografie alături de luptători înarmați, despre care se spune că făceau parte din gruparea ISIS, iar poza a fost făcută publică în urmă cu doi ani și jumătate. Ulterior, Nurmagomedov a spus că el este împotriva terorismului.

În urmă cu mai bine de doi ani, Nurmagomedov a distribuit o postare în care spunea că „terorismul nu are religie”:

În schimb, într-un filmuleț postat de ISIS, apare și luptătorul rus, care era amenințat de teroriști, care spuneau că nu sunt de acord cu cei care luptă pentru bani și că ei ar trebui să lupte pentru ISIS.

Nurmagomedov, în vârstă de 30 de ani, care are religie musulmană, a fost ales recent sportivul anului în Rusia.