/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Michelle Obama a detronat-o pe Hillary Clinton și a devenit cea mai admirată femeie din SUA

missing
28 decembrie 2018, ora 09:45

Fosta Prima Doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a devenit cea mai admirată femeie din SUA după o perioadă de 17 când acest „titlu” a fost deținut de Hillary Clinton, scrie Agerpres.ro, cu referire la un clasament anual, realizat în baza unui sondaj realizat de compania Gallup.

Soțil ei, Barack Obama a rămas pentru al 11-lea an consecutiv bărbatul cel mai admirat de către compatrioţii lui. În același timp, preşedintele actual al SUA, Donald Trump, se află pentru al patrulea an pe poziţia a doua.

Sondajul este realizat de compania Gallup în fiecare an începând din 1946, cu excepţia anului 1976. Pentru sondajul din 2018, un număr de 1.025 de americani au fost consultaţi în perioada 3 – 12 decembrie, scrie sursa citată.

Michelle Obama, care se află în prezent într-un turneu mondial de promovare a volumului ei de memorii, lansat în noiembrie, a primit 15% din totalul voturilor. Ea a devansat-o pe prezentatoarea TV americană Oprah Winfrey (5%), clasată pe locul al doilea. Hillary Clinton şi actuala primă doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, împart poziţia a treia cu 4% din voturi.

Hillary Clinton s-a clasat pe primul loc al acestui clasament de 22 de ori – inclusiv în ultimii 17 ani consecutivi.

În ceea ce priveşte secţiunea masculină a sondajului din acest an, Barack Obama a obţinut 19% din voturi, devansându-l pe Donald Trump (13%) şi, ex aequo, pe fostul preşedinte George W. Bush şi papa Francisc, care au obţinut fiecare 2% din totalul voturilor exprimate, mai notează Agerpres.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram