/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Pentru 10 mii de euro, i-au promis unui cetățean că se vor înțelege cu angajați ai MAI să-l șteargă din baza de date a indivizilor dați în căutare

missing
28 decembrie 2018, ora 10:35

Procurorii anticorupție au expediat în instanța de judecată dosarul celor trei suspecți care sunt acuzați de trafic de influență, după ce au promis unui cetățean că, pentru zece mii de euro, vor putea convinge angajați ai Ministerului afacerilor Interne (MAI), să-l șteargă din baza de date „Căutare”. 

„Pentru prestarea serviciului, organizatorul a primit mijloace financiare în sumă de 5 000 euro de la cetățean. Ulterior, pretinzând suma de 3000 de euro, învinuiții o primesc, transmiterea acestora fiind efectuată sub controlul ofițerilor de investigație ai Centrului Național Anticorupție”, se menționează într-un comunicat al CNA.

Fiind pus sub învinuire, organizatorul infracțiunii și unul din complici și-au recunoscut vina integral în comiterea traficului de influență și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Al treilea complice nu și-a recunoscut vinovăția.

În privința celor trei este aplicată măsura preventivă – obligarea de nepărăsire a localității.

Dacă instanța de judecată îi va găsi vinovați, cei trei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram