Procurorii anticorupție au expediat în instanța de judecată dosarul celor trei suspecți care sunt acuzați de trafic de influență, după ce au promis unui cetățean că, pentru zece mii de euro, vor putea convinge angajați ai Ministerului afacerilor Interne (MAI), să-l șteargă din baza de date „Căutare”. 

„Pentru prestarea serviciului, organizatorul a primit mijloace financiare în sumă de 5 000 euro de la cetățean. Ulterior, pretinzând suma de 3000 de euro, învinuiții o primesc, transmiterea acestora fiind efectuată sub controlul ofițerilor de investigație ai Centrului Național Anticorupție”, se menționează într-un comunicat al CNA.

Fiind pus sub învinuire, organizatorul infracțiunii și unul din complici și-au recunoscut vina integral în comiterea traficului de influență și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Al treilea complice nu și-a recunoscut vinovăția.

În privința celor trei este aplicată măsura preventivă – obligarea de nepărăsire a localității.

Dacă instanța de judecată îi va găsi vinovați, cei trei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.