Peste trei sute de militari ai Armatei Naţionale din garnizoana Chişinău au primit apartamente de locuinţe de serviciu, într-un bloc de locuințe din cartierul Telecentru al capitalei, situat pe strada Nicolae Testemițanu, 3.

Potrivit, Ministerului Apărării, blocul are 335 de apartamente cu una, două şi trei camere. Locuinţele, care au o suprafaţă de la 35 m2 până la 80 m2, sunt dotate cu geamuri, uşi, blocuri sanitare, contoare, cazane de încălzire autonomă și aragazuri.

„Acasă în primul rând înseamnă familia noastră, dar acasă înseamnă și locuința unde se adună această familie. Ne dorim ca militarii să știe că acasă familia se află în loc liniștit și cald”, a spus în acest context premierul Pavel Filip.

Perioada de aproape trei decenii de incertitudine, care a însemnat locuinţe închiriate sau cazare în camere de cămin, cu paturi supraetajate, se încheie astăzi pentru 335 de militari şi familiile lor. Ne-am propus, în 2019, să dublăm numărul apartamentelor de serviciu, astfel încât alţi 600 de ofiţeri, sergenţi şi soldaţi profesionişti  să dispună de propria locuinţă”, a declarat, la rândul său, ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Construcția blocului de locuințe a demarat în anul 2017.

Potrivit Ministerului Apărării, în perioada 2016-2018, 479 de familii ale militarilor prin contract ai Armatei Naţionale din garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi  au fost asigurate cu locuinţe de serviciu.