Un tânăr de 28 de ani a fost reținut de către polițiștii sectorului Râșcani. Acesta este bănuit că a fi jefuit două tinere. Pentru infracțiunile săvârșite, individul riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare. Anterior individul a mai fost judecat pentru infracţiuni similare.

Astfel, primul caz a avut loc în noaptea de două decembrie pe str. A. Russo. O tânără se întorcea la domiciliu, iar individul s-a apropiat şi a ameninţat-o în mod deschis. Astfel, acesta i-a sustras geanta în care femeia avea actele de identitate şi bani, cauzându-i un prejudiciu de 800 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 13 decembrie, pe str. Albişoara, în timp ce o tânără de 27 ani mergea pe stradă. Bărbatul a urmărit-o şi a amenințat-o. Ulterior, i-a sustras două telefoane mobile de model „Xiaomi Mi 5” şi „Nokia”, cauzându-i un prejudiciu de 7 500 lei.

Potrivit oamenilor legii, suspectul a fost reținut la data de 21 decembrie. În cadrul acţiunilor de urmărire penală acesta şi-a recunoscut vinovăţia, fiind plasat în arest pentru 30 de zile.

Totodată, conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la cinci până la șapte ani.