/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Forfotă mare în Capitală. Oamenii se pregătesc de zor de sărbătorile de iarnă

28 decembrie 2018, ora 18:35

Oamenii și-au estimat deja și bugetul pe care îl vor cheltui pentru seara de Revelion. În timp ce la unii acesta ajunge la câteva mii de lei, altii spun că cheltuielile sunt modeste.

Principal e să avem brad. Nu vom găti mult, pentru ce, o să fie doar o cină. Nu cumpărăm cadouri, nu le dăruim unul altuia, pur și simplu felicităm prin cuvinte frumoase. Vine Moș Crăciun la copii.

Neapărat carne, pește. Dar ce cadouri procurați? Parfumuri pentru bărbații mei.

Nu pregătesc o masă bogată.

Foarte întrebate sunt jucăriile de brad, însă pe rafturi, pe lângă luminițe, puteau fi observate și focuri de artificii și petarde, comercializarea cărora e permisă doar în locuri specializate. Vânzătorii au refuzat să vorbească atunci când văzut că sunt filmați.

Și ce fel de sărbătoare fără brad?! Unii au fost aduși din România, alții au fost crescuți, la noi, în Moldova.

Îi creștem la Ialoveni, Ruseștii Noi. Brazii sunt foarte buni, pot fi și plantați. Pinul – 600, brazii – 500, 400, 300, în funcție de tipul brazilor”, vânzători de brazi

Am luat un molid, deoarece crengile sunt mai ieftine. În al doilea rând, pentru mine aceasta e suficient. Eu nu cumpăr, deoarece pentru mine e foarte scump, iată chiar și aceste crengi – 40 de lei. Brazii sunt scumpi.

Majoritatea procură brazi, ceea ce acum se vinde mai bine. Iată așa o compoziție frumoasă. Și cât costă? 150. Bătrânii cumpără? 00:15-00:18 Nu, majoritatea sunt tineri toți”, vânzător de flori

Din cauza pregătirilor, pe străzi s-a circulat cu dificultate. Tradițional, forfota va dispărea pe 31 decembrie, dar și pe 1, 7 și 8 ianuarie când sunt declarate, oficial, zile de odihnă.

Reporter: Victoria Țariova
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram