Mișcarea de rezistență națională ACUM a mers la Agenția Națională de Integritate(ANI) pentru a cere certificate de integritate pentru fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Astfel, membrii Mișcării ACUM își doresc ca Petic să fie unul dintre candidații pe circumscripție a partidului.

Într-un video publicat pe rețeaua de socializare, secretarul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpac spune că „Recunosc, ne punem multă speranțe în instituția Națională de Integritate. Încă ne mai punem speranțe în instituțiile de stat ale RM, în special când este vorba de oponenții actualului regim.”

Membrul PPDA, Gheorghe Petic, a fost reținut de poliția din Ungheni la data de 12 octombrie. Acesta este suspectat că ar fi violat o femeie. Astfel, Petic a primit statutul de bănuit într-o cauză penală pornită pentru huliganism agravant. Dânsul este suspectat că acum câțiva ani, fiind angajat al poliției de frontieră, ar fi împușcat în roata unui automobil și pentru că a amenințat cu răfuiala fizică doi cetățeni. Petic a respins acuzațiile. Acesta a ajuns în vizorul presei și a instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.